00000

Sardell är en ypperlig krydda som här ger smak åt en mycket mager dressing.

För 2 person(er)

Ingredienser

300 g nypotatis kokt
1 salladslök
50 g spenat (färsk)
15 g rucolasallad
75 g rädisor
50 g sockerärtor
150 g bitar av tonfisk i vatten

Sardelldressing

3 sardeller
1 msk kapris
0,5 vitlöksklyfta
1 msk pressad citron
0,5 dl vatten
0,5 msk kycklingfond
0,5 msk olivolja

Tillbehör

bröd

Potatis- och tonfisksallad med sardelldressing – gör så här: 

  1. Börja med dressingen: Mixa samtliga ingredienser till dressingen med mixerstav eller i en liten matberedare.
  2. Skala eventuellt den kokta potatisen och dela den i klyftor. Skölj och skiva salladslöken. Ansa spenat, rucola, rädisor och sockerärter.
  3. Öppna tonfiskburken och häll av vätskan. Dela stora bitar med en gaffel.
  4. Blanda samtliga ingredienser till salladen med dressingen. Servera med bröd.