Potatis- och sparrissallad
Ingredienser
- 1,5 kg färskpotatis
- 500 g grön sparris
- 50 g rucolasallad
- 1 vitlöksklyfta
Gräslöksvinägrett
- 2 msk gräslök - hackad
- 2 msk olivolja
- 0,5 msk vitvinsvinäger
- 1 tsk honung - flytande
- 1 tsk salt
- 1 krm svartpeppar - nymald
Garnering
- gräslöksblommor
Gör så här
-
Skrapa och koka potatisen mjuk i lättsaltat vatten. Låt potatisen rinna av och svalna. Bryt av den nedersta delen på sparrisen, den behöver inte skalas, och koka den mjuk i lättsaltat vatten 8–10 min. Spola hastigt av sparrisen med kallt vatten och låt rinna av.
-
Skär potatisen och sparrisen i bitar. Blanda potatis, sparris, rucola och skivad vitlök i en salladsskål.
-
Blanda ihop gräslöksvinägretten och häll den över salladen. Dekorera med gräslöksblommor.