00000

Goda sommarsmaker – färskpotatis och grön sparris. Finns inte den färska sparrisen går det förstås även bra med fryst.

För 10 person(er)

Ingredienser

1,5 kg färskpotatis
500 g grön sparris
50 g rucolasallad
1 vitlöksklyfta

Gräslöksvinägrett:

2 msk gräslök hackad
2 msk olivolja
0,5 msk vitvinsvinäger
1 tsk honung flytande
1 tsk salt
1 krm svartpeppar nymald

Garnering:

gräslöksblommor

1. Skrapa och koka potatisen mjuk i lättsaltat vatten. Låt potatisen rinna av och svalna. Bryt av den nedersta delen på sparrisen, den behöver inte skalas, och koka den mjuk i lättsaltat vatten 8–10 min. Spola hastigt av sparrisen med kallt vatten och låt rinna av.
2. Skär potatisen och sparrisen i bitar. Blanda potatis, sparris, rucola och skivad vitlök i en salladsskål.
3. Blanda ihop gräslöksvinägretten och häll den över salladen. Dekorera med gräslöksblommor.

Fler recept med: Förrätter, Grönsaker, Övrigt, Sallader