1. Skrapa och koka potatisen mjuk i lättsaltat vatten. Låt potatisen rinna av och svalna. Bryt av den nedersta delen på sparrisen, den behöver inte skalas, och koka den mjuk i lättsaltat vatten 8–10 min. Spola hastigt av sparrisen med kallt vatten och låt rinna av.
2. Skär potatisen och sparrisen i bitar. Blanda potatis, sparris, rucola och skivad vitlök i en salladsskål.
3. Blanda ihop gräslöksvinägretten och häll den över salladen. Dekorera med gräslöksblommor.
Potatis- och sparrissallad
Goda sommarsmaker – färskpotatis och grön sparris. Finns inte den färska sparrisen går det förstås även bra med fryst.
För 10 person(er)
Ingredienser
1,5 kg | färskpotatis |
500 g | grön sparris |
50 g | rucolasallad |
1 | vitlöksklyfta |
Gräslöksvinägrett:
2 msk | gräslök, hackad |
2 msk | olivolja |
0,5 msk | vitvinsvinäger |
1 tsk | honung, flytande |
1 tsk | salt |
1 krm | svartpeppar, nymald |
Garnering:
, gräslöksblommor |