Potatis- och sparrissallad

Goda sommarsmaker – färskpotatis och grön sparris. Finns inte den färska sparrisen går det förstås även bra med fryst.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 1,5 kg färskpotatis
  • 500 g grön sparris
  • 50 g rucolasallad
  • 1 vitlöksklyfta

Gräslöksvinägrett

  • 2 msk gräslök - hackad
  • 2 msk olivolja
  • 0,5 msk vitvinsvinäger
  • 1 tsk honung - flytande
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar - nymald

Garnering

  • gräslöksblommor

Gör så här

  1. Skrapa och koka potatisen mjuk i lättsaltat vatten. Låt potatisen rinna av och svalna. Bryt av den nedersta delen på sparrisen, den behöver inte skalas, och koka den mjuk i lättsaltat vatten 8–10 min. Spola hastigt av sparrisen med kallt vatten och låt rinna av.

  2. Skär potatisen och sparrisen i bitar. Blanda potatis, sparris, rucola och skivad vitlök i en salladsskål.

  3. Blanda ihop gräslöksvinägretten och häll den över salladen. Dekorera med gräslöksblommor.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!