00000

En mild och mycket snabblagad soppa. Sockerärterna kan bytas mot brytbönor eller broccolibuketter. Knäckebröd eller annat bröd är gott till soppan. Bred gärna basilikakeso på.

För 4 personer

Ingredienser

500 g fast potatis
1 gul lök
1 msk olivolja
1 l vatten
2 hönsbuljongtärningar
200 g sockerärter el brytbönor
1 krm peppar

Basilikakeso

500 g keso
1 basilikakruka
2 vitlöksklyftor, skalade
75 g parmesanost, riven
0,5 tsk salt
1 krm svartpeppar

Potatis- och sockerärtssoppa

  1. Basilikakeso Mixa samtliga ingredienser med mixerstav eller i matberedare.
  2. Skala potatis och lök. Skiva potatisen och hacka löken.
  3. Hetta upp olja i en kastrull. Fräs löken mjuk. Lägg i potatisskivorna och fräs ytterligare en stund.
  4. Häll i vatten och buljongtärningar. Sjud soppan ca 7 min. Tillsätt sockerärter och låt soppan koka upp. Smaka av med peppar. Servera med basilikakeso i soppan eller på brödet.
Fler recept med: Grönsaker, Soppa