4.64.64.64.64.6

Potatis- och sellerigratäng går bra att förbereda. Koka potatisen, häll upp i formar och gratinera strax före servering.  

För 4 personer:

Ingredienser

600 g potatis
1 rotselleri, (ca 400 g)
1 purjolök
4 vitlöksklyftor
2 dl vispgrädde
2 dl mjölk
1,5 tsk salt
2 dl ost, riven lagrad

25 minuter + 15 minuter i ugn

Potatis- och sellerigratäng – gör så här:

  1. Skala och skär potatis och selleri i skivor. Ansa och strimla purjolöken. Skala och skiva vitlöken.
  2. Lägg rotfrukter och lök i en gryta, gärna plastbelagd. Häll på grädde och mjölk och tillsätt salt. Låt koka upp och sjud under lock ca 15 min. Häll över blandningen i en ugnssäker form, strö över osten.
  3. Sätt ugnen på 225°. Gratinera mitt i ugnen ca 15 min.

Passar till allt stekt och grillat kött, och till kyckling.