Potatis- och sellerigratäng  

Potatis- och sellerigratäng går bra att förbereda. Koka potatisen, häll upp i formar och gratinera strax före servering.  
Foto: Per Ranung

Ingredienser

  • 600 g potatis
  • 1 rotselleri - (ca 400 g)
  • 1 purjolök
  • 4 vitlöksklyftor
  • 2 dl vispgrädde
  • 2 dl mjölk
  • 1,5 tsk salt
  • 2 dl ost - riven lagrad

Gör så här

  1. Skala och skär potatis och selleri i skivor. Ansa och strimla purjolöken. Skala och skiva vitlöken.

  2. Lägg rotfrukter och lök i en gryta, gärna plastbelagd. Häll på grädde och mjölk och tillsätt salt. Låt koka upp och sjud under lock ca 15 min. Häll över blandningen i en ugnssäker form, strö över osten.

  3. Sätt ugnen på 225°. Gratinera mitt i ugnen ca 15 min.

  4. Passar till allt stekt och grillat kött, och till kyckling.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!