4.34.34.34.34.3

En enkel potatis- och rödbetssallad som är perfekt tillbehör till både isterband och viltkorv.

För 6 person(er)

Ingredienser

Potatis- och rödbetssallad

2 små rödlökar
600 g kokt, kall potatis
250 g inlagda rödbetor
1 äpple
2 msk kapris
2 msk grov senap
2 msk kallpressad rapsolja
1/2 dl finhackad persilja

20 min

Potatis- och rödbetssallad – gör så här:

  1. Skala och strimla löken tunt. Lägg strimlorna i en skål med kallt vatten.
  2. Skala potatisarna och skär dem i 1–2 cm stora bitar. Skär rödbetorna i samma storlek. Dela och kärna ur äpplet. Skär i tärningar.
  3. Blanda potatis, rödbetor och äpple i en skål. Häll bort vattnet från löken och blanda ner den. Tillsätt kapris, senap och olja och blanda.
  4. Ställ salladen svalt och blanda ner hackad persilja strax före servering med hushållspapper.