00000

Rödbetor och chèvre är en god kombination som mest känns igen som sallad. Här har vi gjort en varm rätt där de goda smakerna förenas. Den söta rödbetan mot den salta osten.

För 4 person(er)

Ingredienser

800 g potatis
200 g färska rödbetor
1 tsk salt
0,5 tsk svartpeppar
150 g chèvreost (getost på rulle)
1,5 msk olivolja
1 msk smör

Servering

, blandad sallad, t ex friséesallad, ekbladssallad och cocktailtomater i olika färger

1. Skala och riv potatis och rödbetor grovt. Blanda ihop med salt och peppar i en skål. Skär bort kanterna på osten och smula den med en gaffel.
2. Hetta upp hälften av oljan och smöret i en stor stekpanna (ca 28 cm i diam) med släpplättbeläggning. Fördela hälften av potatis- och rödbetsblandningen i pannan och lägg på osten.
Fördela resten av blandningen på osten och tryck till lätt.
Stek röstin på medelvärme 8-10 min vänd den med hjälp av en skärbräda och stek ytterligare ca 5 min. Låt den svalna något och servera med en blandad sallad.