Potatis- och ramslökssoppa med sikrom

Lantbuljong säljs i hälsokostbutiker. Ramslök kan ersättas av kinesisk gräslök, som brukar finnas i asiatiska butiker.

30 min

Potatis- och ramslökssoppa med sikrom

1. Skala och skär potatisen i mindre bitar. Koka den mjuk i vatten, grädde och buljong under lock, ca 10 min. Tillsätt ramslöken och mixa slätt med mixerstav. Passera genom en finmaskig sil. Smaka av med salt och peppar.

2. Potatischips: Hetta upp oljan till 180 grader i en kastrull. Hyvla potatisen lövtunt, gärna på mandolin. Fritera skivorna, några åt gången, tills de är gyllenbruna. Låt rinna av på hushållspapper. Salta.

3. Koka upp soppan och mixa den skummig med mixerstav. Häll upp den i små tallrikar eller koppar. Fördela sikrom på chipsen och lägg ett i varje tallrik. Garnera med dill och gräslöksblommor. Servera.

Recept från