Potatis- och purjolökssoppa

Potatis- och purjolökssoppa är snabb och enkel att göra.
Foto: Ulf Svensson

Ingredienser

  • 12 dl vatten
  • 3 grönsaksbuljongstärningar
  • 4 potatisar - 400 g
  • 1 gul lök
  • 2 purjolökar
  • 1 dl crème fraiche
  • 0,5 dl persilja - hackad

Tillbehör

  • ostsmörgås

Gör så här

  1. Koka upp vatten och buljongtärningar.

  2. Skala och skär potatis och lök i bitar. Ansa och strimla purjolöken. Lägg potatis, lök och purjolök i buljongen. Koka under lock ca 15 min.

  3. Tillsätt crème fraiche och mixa soppan slät i mixer eller med mixerstav.

  4. Strö persilja över soppan och servera med ostsmörgås.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!