Potatis- och purjolöksrösti med lax och dillost

00000

Recept på potatis- och purjolöksrösti med lax och dillost. Små plättar med ostsmak toppade med rökt lax, forellrom och dillfärskost. Med kryddost får de en lätt smakbrytning av kummin. 

För 20 plättar:

Ingredienser

350 g potatis
0,5 purjolök
1 dl ost riven, eller kryddost
0,5 tsk salt
2 msk smör

Tillbehör:

100 g färskost naturell
0,5 dl dill finhackad
100 g lax kallrökt
50 g forellrom

Garnering:

2 msk dill

20 minuter

Potatis- och purjolöksrösti med lax och dillost – gör så här:

  1. Skala och riv potatisen på rivjärnets grova sida. Ansa och finstrimla purjolöken. Riv osten. Blanda potatis, purjolök, ost och salt.
  2. Stek små plättar i smör i en plättlagg eller stekpanna ca 5 min på varje sida.
  3. Tillbehör: Mixa samman färskost och dill. Skär laxen i mindre bitar. Klicka eller spritsa ca 1 tsk dillost på varje plätt. Fördela lax och forellrom på potatisplättarna och garnera med dill. 

    Potatis- och purjolöksrösti med lax och dillost