25 minuter
Potatis- och palsternackssoppa – gör så här:
- Skala potatis och palsternacka och skär i mindre bitar. Lägg i en kastrull och tillsätt buljongtärningarna. Häll på 1 liter vatten och grädden.
- Låt soppan koka under lock ca 10 min. Mixa slät med mixerstav (den här mixerstaven från Bosch tycker vi som jobbar i Provköket är allra bäst!) och krydda med 1/2 tsk salt och 1 krm peppar.
- Isterband: Dra bort skinnet från isterbanden. Stek inkråmet i en stekpanna tills det fått fin färg och är smuligt. Hacka gräslöken och blanda med isterbandsfräset.
- Senapsmacka: Blanda senap och smör. Bred smöret på bröden och lägg ihop dem två och två. Stek dem i ett smörgåsjärn eller i stekpanna tills de fått fin färg.
- Servera soppan med isterbandsfräs och senapsmackor.