25 min
Potatis- och ostbullar med svampfräs – gör så här:
- Skala och skär potatisen i mindre bitar. Koka den mjuk i lättsaltat vatten i en kastrull. Låt potatisen rinna och ånga av. Mosa potatisen grovt med en potatisstöt. Låt svalna.
- Svampfräs: Ansa och skär svampen i fjärdedelar. Skala och finhacka löken. Fräs svampen i en torr stekpanna tills all vätska kokat in. Tillsätt lök och smör och stek tills svampen fått fin färg. Krydda med salt och peppar.
- Skär osten i små kuber. Blanda snabbt ihop potatis, ost, ägg, mjöl och salt. Forma den fasta smeten till släta, platta bullar. Stek dem i smör i en stekpanna tills de fått fin färg, ca 3 min på varje sida.
- Vänd ner spenaten i svampfräset och servera det till potatis- och ostbullarna.