Potatis- och löksoppa med St Agur och fräst svampmacka

Potatis- och löksoppa med St Agur och fräst svampmacka är värmande och gott om det är kallt ute. St Agur-osten kan ersättas med annan blåmögelost men minska då eventuellt på saltet om du använder en saltare ost.
Foto: Lina Eriksson

Ingredienser

  • 1 bakpotatis - (ca 350 g)
  • 1 bananschalottenlök - stor
  • 6 dl vatten
  • 1 dl vispgrädde
  • 75 g St Agurost
  • 1 grönsaksbuljongstärning
  • 150 g skogschampinjoner
  • 1 msk smör
  • 1 krm salt - + 0,5 tsk
  • 2 skivor lantbröd
  • 4 msk färskost - naturell
  • 20 g ärtskott
  • 2 msk persilja - hackad (fryst)

Gör så här

  1. Skala och skär potatis och lök i bitar. Lägg dem i en kastrull och häll på vatten och grädde. Lägg i ost och buljongtärning. Låt koka upp och koka under lock ca 10 min.

  2. Ansa och skär svampen i bitar eller skivor. Stek dem i smör i en stekpanna tills de fått fin färg. Krydda med 1 krm salt.

  3. Rosta bröden i brödrost. Bred dem med färskost och toppa med svampfräs och ärtskott.

  4. Mixa soppan slät med mixerstav. Krydda med 1/2 tsk salt. Strö över persilja och servera med svampmackan.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!