00000

Potatis- och löksoppa med St Agur och fräst svampmacka är värmande och gott om det är kallt ute. St Agur-osten kan ersättas med annan blåmögelost men minska då eventuellt på saltet om du använder en saltare ost.

För 2 personer:

Ingredienser

1 bakpotatis, (ca 350 g)
1 bananschalottenlök, stor
6 dl vatten
1 dl vispgrädde
75 g St Agurost
1 grönsaksbuljongtärning
150 g skogschampinjoner
1 msk smör
1 krm salt, + 0,5 tsk
2 skivor lantbröd
4 msk färskost, naturell
20 g ärtskott
2 msk persilja, hackad (fryst)

15 minuter

Potatis- och löksoppa med St Agur och fräst svampmacka – gör så här:

  1. Skala och skär potatis och lök i bitar. Lägg dem i en kastrull och häll på vatten och grädde. Lägg i ost och buljongtärning. Låt koka upp och koka under lock ca 10 min.
  2. Ansa och skär svampen i bitar eller skivor. Stek dem i smör i en stekpanna tills de fått fin färg. Krydda med 1 krm salt.
  3. Rosta bröden i brödrost. Bred dem med färskost och toppa med svampfräs och ärtskott.
  4. Mixa soppan slät med mixerstav. Krydda med 1/2 tsk salt. Strö över persilja och servera med svampmackan.