4.54.54.54.54.5

Potatis- och linsgryta är en mild vegetarisk currygryta med mango chutney som passar fint i matlåda.

För 4 personer:

Ingredienser

800 g potatis
1 gul lök
1 msk curry
1 grönsaksbuljongtärning
2 dl linser, röda
4 ägg
1 kruka koriander

Tillbehör:

1 förpackning papadam, (110 g)
1 dl mango chutney
rapsolja, salt, nymald svartpeppar

30 minuter

Potatis- och linsgryta – gör så här:

  1. Skala och skär potatisen i tärningar, ca 2 x 2 cm. Skala och finhacka löken. Fräs potatis, lök och curry i 2 msk olja i en gryta. Tillsätt buljongtärningen och häll över 6 dl vatten.
  2.  Skölj linserna i kallt vatten. Blanda ner dem i grytan och krydda med 1 tsk salt och 2 krm peppar. Låt koka under lock ca 15 min.
  3. Lägg äggen i en kastrull och häll på vatten så att det täcker. Låt koka upp och sjud äggen 6 min. Spola av dem i kallt vatten, skala och halvera dem.
  4. Tillaga papadam enligt anvisning på förpackningen.
  5. Repa koriandern över grytan och servera med ägghalvor, papadam och mango chutney.