30 minuter
Potatis- och grönkålsbullar – gör så här:
- Stöt potatisen med potatisstöt i en bunke. Koka upp vatten i en rymlig kastrull. Finhacka grönkålen och låt koka i vattnet ca 1 minut. Häll av i durkslag och skölj i kallt vatten. Krama ur väl.
- Blanda ner grönkål, ägg, potatismjöl, riven ost, salt och peppar i potatisen, rör till en jämn, tjock smet. Forma smeten till åtta biffar och vänd dem i ströbröd.
- Sallad: Skala och riv eller strimla kål och rotfrukter. Krama ihop mycket väl med olja, vinäger, salt och peppar. Vänd eventuellt ner något kryddgrönt.
- Stek potatisbullarna i smör och olja på medelvärme i en rymlig panna ca 3 min på varje sida tills de har fått fin färg. Servera med sallad och rårörda lingon.