Potatis- och fänkålsterrin

Terrinen gräddas ett par dagar före kalaset. God till kallskuret eller lax på buffé eller som här med räksallad.

1. Sätt ugnen på 175°. Skala potatisen. Halvera och skär bort mittstocken på fänkålen, ta även bort grövre blad. Skiva potatis och fänkål mycket tunt, gärna i matberedare.
2. Lägg bakplåtspapper i 1 1/2 liters kakformar. Blanda potatis, fänkål, rucolasallad, ost, salt och peppar i en skål. Packa blandningen i formarna.
3.Vispa ihop ägg och mjölk, häll det över. Täck med bakplåtspapper och tryck till ordentligt. Grädda terrinerna i nedre delen av ugnen ca 1 1/2 tim tills de känns mjuka med provnål. Låt svalna helt, ställ kallt i sina formar till serveringen.
4. Skär varje terrin i 10 skivor och lägg upp dem på förrättstallrikar med blandad sallad och ev marinerad räksallad.

Recept från