Potatis- och bönsoppa

Recept på potatis- och bönsoppa. I USA är soppa standard på varje meny. Det här är en mild och krämig variant som passar hela familjen.

För 4 personer

Ingredienser

500 g potatis
1 gul lök liten
1 vitlöksklyfta
2 msk olivolja
1 burk vita bönor (400 g)
12 dl vatten
1,5 tsk salt
1 krm svartpeppar nymald

Mandeltopping:

2 dl flagad mandel
0,5 dl persilja finhackad
0,5 dl olivolja
1 msk citronskal rivet
2 krm salt

15 minuter

Potatis- och bönsoppa – gör så här:

  1. Skala och skär potatisen i små bitar. Skala och finhacka lök och vitlök. Fräs potatis, lök och vitlök i olja i en gryta. 
  2. Spola av bönorna med kallt vatten och låt rinna av. Lägg dem i grytan och häll över vattnet. Låt koka under lock ca 10 min. Mixa soppan slät med mixerstav och krydda med salt och peppar. 
  3. Topping: Blanda persilja, mandel, olja och citronskal till en grov pesto. Krydda med salt. Strö den på soppan vid servering. 

 

Fler recept med: Övrigt, Soppa, Vegetariskt