Potatis- och basilikasoppa med tomatbröd

En mättande sommarsoppa som är lika god kall som varm.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 300 g potatis - gärna bakpotatis
  • 1 gul lök
  • 5 dl grönsaksbuljong
  • 0,5 basilika - kruka
  • 1,5 dl matlagningsgrädde
  • 0,5 tsk salt
  • 0,5 krm vitpeppar - nymald

Tomatbröd

  • 2 vitt bröd - skivor (80 g)
  • 0,5 vitlöksklyfta
  • 2 tomater - (ca 200 g)
  • 4 tomater - soltorkade, i olja (30 g)

Tillbehör

  • basilikablad

Gör så här

  1. Skala och dela potatis och lök i mindre bitar. Koka potatis och lök i buljongen tills potatisen är mjuk. Mixa soppan med basilikablad och matlagningsgrädde. Smaka av med salt och vitpeppar.

  2. Rosta brödet och gnid in det med den delade vitlöksklyftan. Tärna tomaterna. Strimla de soltorkade tomaterna och blanda samman.

  3. Lägg upp tomatblandningenpå brödskivorna och servera till soppan. Garnera soppan med basilikablad. Ca 417 kcal/portion varav ca 11 g fett, 59 g kolhydrater, 10 g protein

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!