Recept på pot au feu med prinskorv. I den här grytan samsas massor av färska grönsaker med mild prinskorv. En klick smält smör höjer de goda svenska smakerna.

För 4 person(er)

Ingredienser

400 g prinskorv
8 färskpotatisar (ca 350 g)
3 knippmorötter
1 fänkål
3 knipplökar
1 knippa sparris (150 g)
1 l hönsbuljong (tärning + vatten)
50 g sockerärter
2 dl gröna ärter frysta
3 msk dill finhackad, eller 1 msk finhackad timjan
4 tsk smör

Pot au feu med prinskorv – gör så här:

  1. Borsta eller skala potatisen. Halvera den. Skrubba morötterna och skär dem i mindre bitar. Ansa och klyfta fänkålen. Skala och klyfta löken.
  2. Skär av 2-3 cm av den nedersta hårda delen på sparrisen och skär sparrisen i ca 3 cm långa bitar.
  3. Koka upp buljongen i en gryta. Lägg först i potatis och morötter och koka dem nätt och jämnt mjuka, ca 5 min.
  4. Lägg i fänkål och lök och koka ca 5 min.
  5. Lägg i sparris, sockerärter och ärter och koka 3-5 min.
  6. Blanda i korven och låt den bli varm. Blanda i dillen.
  7. Fördela pot au feun i tallrikar. Lägg en tesked smör i varje tallrik och servera.

 
Gillar du det här receptet? Missa då inte våra nyhetsbrev som ger matinspiration för hela veckan. Signa upp dig här för att få Veckomenyn och Helgmenyn varje vecka!
 

Få vardagsmiddagar och helgmenyer komponerade av Allt om Mat:s redaktör.

Foto: Ulrika Pousette

Fler recept med: Gryta, Korv och chark, Övrigt