00000

En mer mager, mättande och god soppgryta än denna är svårt att hitta. Färgglada wokgrönsaker ger matglädje till den kokta rätten.

För 2 person(er)

Ingredienser

1 citrongrässtjälk, i 5 cm-stora bitar
0,5 liten röd chili (spansk peppar)
1 liten bit färsk ingefära
1 vitlöksklyfta
5 dl hönsbuljong
1 msk japansk soja
2 kycklingfiléer
200 g wokgrönsaker
2 msk koriander, finhackad

Limesås

2 msk lätt kesella
1 tsk limeskal, rivet
1 krm salt

Till garnering

, strimlad spansk peppar, koriander

Pot-au-feu med kyckling och thaismak

1. Krossa citrongräset i en mortel. Dela, kärna ur och skiva chilin.
Skala och skiva ingefära och vitlök.
2. Koka upp buljong och soja. Strimla kycklingen. Lägg ner kycklingbitarna, citrongräs, chili, ingefära och vitlök.
3. Koka ca 5 minuter. Tillsätt wokgrönsakerna och koriander och fortsätt koka 1/2 minut. Plocka upp citrongräset.
4. Blanda limesåsen.
5. Strö koriander och lite strimlad chili över grytan. Servera med en klick limesås.