Pösiga zucchiniplättar med rökt skinka

Pösiga zucchiniplättar med rökt skinka kan stekas i plättlagg eller i en vanlig stekpanna.
Foto: Helén Pe

Ingredienser

  • 1 zucchini - stor, (ca 500 g)
  • 1 dl gräddfil - + 2 dl
  • 3 ägg
  • 2,5 dl vetemjöl
  • 1 tsk bikarbonat
  • 1 kruka basilika
  • 300 g skinka - rökt, i tunna skivor
  • rapsolja
  • vinäger
  • salt
  • svartpeppar - nymald

Tillbehör

  • 100 g sallad

Gör så här

  1. Riv zucchinin på den grova sidan på rivjärnet ner i en bunke. Vätska från zucchinin ska vara kvar. Blanda rivet med 1 dl gräddfil och ägg. Tillsätt mjöl, bikarbonat och 1 1/2 tsk salt och vispa till en tjock smet.

  2. Stek plättar av smeten i 2 msk olja i en stekpanna ca 3 min på varje sida.

  3. Hacka hälften av basilikan och blanda den med 2 dl gräddfil. Krydda med 2 krm salt och 1 krm peppar.

  4. Garnera de nystekta plättarna med resterande basilika. Servera med skinka, gräddfilssås och sallad blandad med 2 msk olja, 1 msk vinäger och 1 krm salt.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!