4.34.34.34.34.3

Pösiga zucchiniplättar med rökt skinka kan stekas i plättlagg eller i en vanlig stekpanna.

För 4 personer:

Ingredienser

1 zucchini, stor, (ca 500 g)
1 +2 dl gräddfil
3 ägg
2,5 dl vetemjöl
1 tsk bikarbonat
1 kruka basilika
300 g skinka, rökt, i tunna skivor
rapsolja, vinäger, salt, nymald svartpeppar

Tillbehör:

100 g sallad

30 minuter

Pösiga zucchiniplättar med rökt skinka – gör så här:

  1. Riv zucchinin på den grova sidan på rivjärnet ner i en bunke. Vätska från
    zucchinin ska vara kvar. Blanda rivet med 1 dl gräddfil och ägg. Tillsätt mjöl, bikarbonat och 1 1/2 tsk salt och vispa till en tjock smet.
  2. Stek plättar av smeten i 2 msk olja i en stekpanna ca 3 min på varje sida.
  3. Hacka hälften av basilikan och blanda den med 2 dl gräddfil. Krydda med 2 krm salt och 1 krm peppar.
  4. Garnera de nystekta plättarna med resterande basilika. Servera med skinka, gräddfilssås och sallad blandad med 2 msk olja, 1 msk vinäger och 1 krm salt.