Pösig omelett med ost

Pösig omelett med ost är en riktigt fluffig omelett med ost som vänds försiktigt i pannan eller steks färdig i ugnen för att få en frasig yta.
Foto: Anna Kern

Ingredienser

  • 3 ägg
  • 2 msk vatten
  • 1 krm salt
  • 1 msk smör
  • 0,5 dl ost - riven

Tillbehör

  • sparris
  • tomater
  • groddar

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 250°. Dela äggen i vitor och gulor. Vispa äggvitorna till ett fast skum. Rör samman äggulorna med vatten och salt. Blanda ner äggvitorna i äggulorna, vänd försiktigt med stora tag tills allt är blandat.

  2. Hetta upp en ugnssäker stekpanna med smör och sänk till medelvärme. Häll ner smeten och stek ca 4 min.

  3. Strö ost på omeletten och ställ stekpannan i ugnen 1–2 min. Lägg upp omeletten, servera med sparris och tomater. Strö på groddar.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!