00000

Pösig omelett med ost är en riktigt fluffig omelett med ost som vänds försiktigt i pannan eller steks färdig i ugnen för att få en frasig yta.

För 1 person:

Ingredienser

3 ägg
2 msk vatten
1 krm salt
1 msk smör
0,5 dl ost, riven

Tillbehör:

sparris
tomater
groddar

10 minuter

Pösig omelett med ost – gör så här:

  1. Sätt ugnen på 250°. Dela äggen i vitor och gulor. Vispa äggvitorna till ett fast skum. Rör samman äggulorna med vatten och salt. Blanda ner äggvitorna i äggulorna, vänd försiktigt med stora tag tills allt är blandat.
  2. Hetta upp en ugnssäker stekpanna med smör och sänk till medelvärme. Häll ner smeten och stek ca 4 min.
  3. Strö ost på omeletten och ställ stekpannan i ugnen 1–2 min. Lägg upp omeletten, servera med sparris och tomater. Strö på groddar.

 

Fler recept med: Ägg och mejeri, Brunch, Frukost, Lunch