Portvinskokta fikon

Har man gott om färska fikon är detta ett utsökt sätt att tillaga dem.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 1 kg fikon - färska
  • 2 dl rött portvin
  • 4 dl farin

Gör så här

  1. Ta bort bottenplattan och toppen och skär fikonen i

    fyra delar. Lägg dem i en traktörpanna, häll på portvinet

    och sockret.

  2. Koka sakta utan lock 30–45 min tills portvinslagen

    är simmig. Rör från botten då och då så att det inte

    bränner fast.

  3. Häll upp på glasburk med lock och förvara kallt. Servera med kall vispgrädde eller creme fraiche.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!