Portvinsglögg

Portvin ger glöggen en rundare och fylligare smak. Servera med skållade mandlar och russin.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 1 rödvin - flaska (75 cl)
  • 1 portvin - liten flaska rött (37 cl)
  • 0,5 msk kardemummakärnor
  • 1 kanelstång
  • 8 nejlikor - hela
  • 1 dl farin - brun

Gör så här

  1. Blanda alla ingredienser i en kastrull. Låt dra ca 3 timmar.

  2. Hetta försiktigt upp glöggen till kokpunkten, den får inte koka. Sila ifrån kryddorna.

  3. Servera glöggen varm med russin och skållad mandel.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!