00000

De här bröden jäser snabbt med jästpulvret, vilket är bra när man vill baka bröd till soppan. Gör man portionsfocaccia blir gräddningstiden kortare än för ett stort bröd.

För 6 bröd

Ingredienser

6 dl vetemjöl
1 tsk salt
1 tsk oregano
1 dl parmesanost riven
0,5 dr oetker quickjäst påse, för matbröd
2 msk olja
2,5 dl vatten

Till utbakning:

6 svarta oliver utan kärnor
0,5 tsk oregano

1. Blanda vetemjöl, salt, oregano, parmesan och jästpulver i en skål.
2. Tillsätt olja och vatten (värm ej) och blanda samman till en deg.
3. Baka ut 6 bullar och lägg ut på en plåt med bakplåtspapper. Dela oliverna och tryck ner dem i bröden. Strö över oregano och låt bröden jäsa 15 min.
4. Sätt ugnen på 225°. Grädda bröden mitt i ugnen ca 10 min.

Fler recept med: Matbröd, Övrigt