Portionsfocaccia

De här bröden jäser snabbt med jästpulvret, vilket är bra när man vill baka bröd till soppan. Gör man portionsfocaccia blir gräddningstiden kortare än för ett stort bröd.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 6 dl vetemjöl
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk oregano
  • 1 dl parmesan - riven
  • 0,5 dr oetker quickjäst - påse, för matbröd
  • 2 msk olja
  • 2,5 dl vatten

Till utbakning

  • 6 svarta oliver - utan kärnor
  • 0,5 tsk oregano

Gör så här

  1. Blanda vetemjöl, salt, oregano, parmesan och jästpulver i en skål.

  2. Tillsätt olja och vatten (värm ej) och blanda samman till en deg.

  3. Baka ut 6 bullar och lägg ut på en plåt med bakplåtspapper. Dela oliverna och tryck ner dem i bröden. Strö över oregano och låt bröden jäsa 15 min.

  4. Sätt ugnen på 225°. Grädda bröden mitt i ugnen ca 10 min.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!