4.44.44.44.44.4

Matig svampburgare med hemgjord tryffelmajonnäs. Det är superenkelt att grilla hela portabellosvampar.

För 4 personer:

Ingredienser

4 portabellosvampar
2 msk rapsolja
1 röd paprika

Picklad gurka:

1 gurka
0,5 dl ättiksprit, (12 %)
1 dl strösocker
1,5 dl vatten

Tryffelmajonnäs:

2 äggulor
1,5 dl rapsolja
2 krm tryffelolja
1 krm salt

Tillbehör:

4 briochehamburgerbröd
1 äggvita
1 msk blandade frön, t ex solros- och sesamfrön
salladsblad

30 minuter

Portabelloburgare med picklad gurka och tryffelmajonnäs – gör så här:

  1. Picklad gurka: Koka ättika, socker och vatten till en lag ca 2 min, låt svalna något. Hyvla gurkan tunt, gärna på mandolin eller med en osthyvel. Lägg gurkan i lagen. Låt dra ca 20 min.
  2. Tryffelmajonnäs: Lägg äggulorna i en bunke och tillsätt oljan droppvis under vispning. Smaka av med tryffelolja och krydda med salt.
  3. Pensla svampen med olja på båda sidor och grilla ca 3 min på varje sida. Halvera och kärna ur paprikan. Grilla den på båda sidor tills den fått fin färg. Skär paprikan i fyra bitar.
  4. Pensla bröden med uppvispad äggvita och strö över fröna. Lägg burgarna i hamburgerbröd med sallad, tryffelmajonnäs, picklad gurka och paprika.

pren