55555

Poppy seed pancakes med citron och rårörda jordgubbar är goda till frukost. Vallmofrön ger gott knaster, och citronen piggar upp i de här matiga amerikanska pannkakorna.

För 4 personer:

Ingredienser

1 citron, gärna ekologisk
2 ägg
3 dl filmjölk, eller naturell yoghurt
1,5 dl vetemjöl
1 dl grahamsmjöl
1,5 tsk bakpulver
1 krm salt
2 msk vallmofrön
3 msk smör, eller rapsolja

Rårörda jordgubbar:

1 liter jordgubbar
0,5 dl florsocker
0,5 tsk vaniljpulver, ev

Tillbehör:

honung, flytande

30 minuter

Poppy seed pancakes med tillbehör – gör så här:

  1. Rårörda jordgubbar: Snoppa och dela jordgubbarna. Rör ihop dem med florsockret. Smaksätt gärna med vaniljpulver.
  2. Skölj citronen i ljummet vatten. Riv skalet. Vispa ihop ägg och filmjölk eller yoghurt.
  3. Blanda de torra ingredienserna och vispa ner lite i taget i filblandningen till en klumpfri smet. Rör ner citronskalet och stek pannkakor, ca 10 cm i diameter i smör eller olja på medelvärme 2–3 min på varje sida.
  4. Servera med rårörda jordgubbar och flytande honung.

pren