00000

Recept på popcornsoppa med färskostsnurror – en majssoppa toppad med popcorn. Popcorn smaksatta med curry strös över soppan vid servering.

För 4 person(er)

Ingredienser

2 burkar majskorn (à 340 g)
5 dl vatten
1 grönsaksbuljongtärning
0,5 tsk currypulver (+ 2 krm)
1,5 dl matlagningsgrädde
0,5 tsk salt
2 krm nymald vitpeppar
2 dl popcorn

Färskostsnurror:

4 tunnbröd gärna av fullkorn
125 g smaksatt färskost t ex Cantadou oliv
1 kruka krispsallad

Popcornsoppa – gör så här:

  1. Bred färskost på bröden. Lägg på salladsblad. Rulla ihop till rullar och linda in i plastfolie. Låt vila medan soppan tillagas.
  2. Häll majskorn och vatten i en kastrull. Tillsätt buljongtärning och 1/2 tsk currypulver, låt koka upp.
  3. Tillsätt grädden och mixa soppan slät. Smaka av med salt och peppar. Koka upp.
  4. Ta bort plastfolien från rullarna och skär dem i cirka 2 cm breda bitar.
  5. Garnera soppan med poppade popcorn och pudra över lite extra curry. Servera med snurrorna.

 

Fler recept med: Grönsaker, Näringsberäknat, Smalt, Soppa