Popcornsoppa med färskostsnurror

Recept på popcornsoppa med färskostsnurror – en majssoppa toppad med popcorn. Popcorn smaksatta med curry strös över soppan vid servering.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 2 burkar majskorn - (à 340 g)
  • 5 dl vatten
  • 1 grönsaksbuljongstärning
  • 0,5 tsk currypulver - (+ 2 krm)
  • 1,5 dl matlagningsgrädde
  • 0,5 tsk salt
  • 2 krm vitpeppar - nymald
  • 2 dl popcorn

Färskostsnurror

  • 4 tunnbröd - gärna av fullkorn
  • 125 g färskost - smaksatt t ex Cantadou oliv
  • 1 kruka krispsallad

Gör så här

  1. Bred färskost på bröden. Lägg på salladsblad. Rulla ihop till rullar och linda in i plastfolie. Låt vila medan soppan tillagas.

  2. Häll majskorn och vatten i en kastrull. Tillsätt buljongtärning och 1/2 tsk currypulver, låt koka upp.

  3. Tillsätt grädden och mixa soppan slät. Smaka av med salt och peppar. Koka upp.

  4. Ta bort plastfolien från rullarna och skär dem i cirka 2 cm breda bitar.

  5. Garnera soppan med poppade popcorn och pudra över lite extra curry. Servera med snurrorna.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!