Popcornsoppa med färskostsnurror
Ingredienser
- 2 burkar majskorn - (à 340 g)
- 5 dl vatten
- 1 grönsaksbuljongstärning
- 0,5 tsk currypulver - (+ 2 krm)
- 1,5 dl matlagningsgrädde
- 0,5 tsk salt
- 2 krm vitpeppar - nymald
- 2 dl popcorn
Färskostsnurror
- 4 tunnbröd - gärna av fullkorn
- 125 g färskost - smaksatt t ex Cantadou oliv
- 1 kruka krispsallad
Gör så här
-
Bred färskost på bröden. Lägg på salladsblad. Rulla ihop till rullar och linda in i plastfolie. Låt vila medan soppan tillagas.
-
Häll majskorn och vatten i en kastrull. Tillsätt buljongtärning och 1/2 tsk currypulver, låt koka upp.
-
Tillsätt grädden och mixa soppan slät. Smaka av med salt och peppar. Koka upp.
-
Ta bort plastfolien från rullarna och skär dem i cirka 2 cm breda bitar.
-
Garnera soppan med poppade popcorn och pudra över lite extra curry. Servera med snurrorna.