Perfekt hemmagjorda pommes frites - så lyckas du (även utan fritös)

Nyfriterade pommes frites är kungen av potatisrätter. Egentligen ett tillbehör, men så här varma och knapriga kan de regera på egen hand. Kocken Tom Sjöstedt visar dig hur du gör hemmagjorda pommes frites på allra bästa sätt!
Allt om Mat
Foto: Ulrika Pousette

Ingredienser

  • 1 kg fast potatis
  • 2 l vatten
  • 3 msk salt
  • 2 msk vitvinsvinäger
  • 1 l rapsolja
  • krasse - valfritt

Pommes frites

  1. Skrubba eller skala och skär potatisen i skivor och sedan i strimlor.

    Foto: Ulrika Pousette

  2. Vispa ihop vatten, salt och vinäger och lägg i potatisstrimlorna. Låt ligga ca 20 min så att stärkelsen dras ut.

    Foto: Ulrika Pousette

  3. Hetta upp oljan till 160° och fritera potatisen i omgångar 4–5 min, tills den är mjuk men inte fått färg. Låt den rinna av. Detta kan förberedas upp till 2 dagar i förväg.

    Foto: Ulrika Pousette

  4. Hetta upp oljan till 180°. Fritera potatisen igen i omgångar ca 3 min före servering så att den blir gyllenbrun och krispig. Låt rinna av på hushållspapper.

    Foto: Ulrika Pousette

  5. .

    Foto: Ulrika Pousette

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!