Polkakäppar av vit choklad

Recept på polkakäppar av vit choklad. Pasta- eller pulverfärg finns att köpa i välsorterade mataffärer och nätbutiker.
Mia Öhrn

Ingredienser

  • 200 g choklad - vit
  • 0,5 dl glykossirap
  • 1 krm pepparmintarom
  • 1 krm pulverfärg - röd, eller pastafärg

Gör så här

  1. Bryt chokladen i bitar och smält den försiktigt i mikro eller över vattenbad. Låt svalna tills den är ljummen.

  2. Blanda chokladen med sirap och pepparmintarom. Arbeta chokladen 1–2 min, tills den tjocknar och blir degliknande. Linda in i plastfolie och låt vila i kylen ca 2 timmar.

  3. Ta fram chokladdegen och låt den ligga i rumstemperatur ca 30 min. Knåda den sedan för att göra den mjukare. Arbeta in färg i ca 1/3 av degen.

  4. Rulla ut en bit av den vita degen till en knappt fingertjock rulle. Arbeta ut en något mindre bit av den röda chokladen till en tunnare rulle och lägg bredvid den första rullen.

  5. Skär i ca 10 cm långa bitar och tvinna ihop den röda och den vita rullen. Tryck till rullarna lätt mot arbetsbänken. Forma längderna till käppar. Lägg dem på en skärbräda klädd med bakplåtspapper.

  6. Låt stelna i kylen ca 5 timmar eller i rumstemperatur. Blir det något över kan du förvara degen i rumstemperatur flera månader.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!