00000

Polkagristryffel passar polkagrisälskaren. Även om man älskar mintsmaken kan det lätt bli för mycket så var försiktig när du droppar i pepparmintsoljan.

För 24 tryfflar:

Ingredienser

225 g choklad, mörk (60–70 % kakaohalt)
1,5 dl vispgrädde
25 g smör, rumsvarmt
pepparmintsolja, några droppar

Garnering:

1 dl kakao
200 g choklad, mörk, finhackad
1 dl polkagrisar , krossade

30 minuter + tid att stelna + 30 minuter i frys

Polkagristryffel – gör så här:

  1. Finhacka chokladen och lägg i en bunke. Tillsätt smöret i små klickar.
  2. Koka upp grädden och häll den över chokladen. Låt stå 2-3 min utan att röra. Blanda sedan försiktigt till en slät kräm. Tillsätt pepparmintolja efter önskad smak. Låt tryffelkrämen svalna i rumstemperatur. Ställ sedan in den i kylen.
  3. Ta klickar av choklad och rulla till bollar när krämen är så pass fast att den går att forma. Ta gärna lite kakao i händerna så att inte chokladen kladdar. Ställ bollarna i frysen ca 30 min.
  4. Smält chokladen i mikron eller över vattenbad. Doppa varje tryffel i chokladen. Låt överflödig choklad rinna av. Ställ tryfflarna på ett bakplåtspapper och strö över krossade polkagrisar. Ställ tryfflarna i kylen för att stelna.
Fler recept med: Bakning, Choklad, Godis, Jul, Julgodis