Polkagristryffel

Polkagristryffel passar polkagrisälskaren. Även om man älskar mintsmaken kan det lätt bli för mycket så var försiktig när du droppar i pepparmintsoljan.
Monica Eisenman
Monica Eisenman
Foto: Lisa Björner

Ingredienser

  • 225 g choklad - mörk (60–70 % kakaohalt)
  • 1,5 dl vispgrädde
  • 25 g smör - rumsvarmt
  • pepparmintsolja - några droppar

Garnering

  • 1 dl kakao
  • 200 g choklad - mörk, finhackad
  • 1 dl polkagrisar - krossade

Gör så här

  1. Finhacka chokladen och lägg i en bunke. Tillsätt smöret i små klickar.

  2. Koka upp grädden och häll den över chokladen. Låt stå 2-3 min utan att röra. Blanda sedan försiktigt till en slät kräm. Tillsätt pepparmintolja efter önskad smak. Låt tryffelkrämen svalna i rumstemperatur. Ställ sedan in den i kylen.

  3. Ta klickar av choklad och rulla till bollar när krämen är så pass fast att den går att forma. Ta gärna lite kakao i händerna så att inte chokladen kladdar. Ställ bollarna i frysen ca 30 min.

  4. Smält chokladen i mikron eller över vattenbad. Doppa varje tryffel i chokladen. Låt överflödig choklad rinna av. Ställ tryfflarna på ett bakplåtspapper och strö över krossade polkagrisar. Ställ tryfflarna i kylen för att stelna.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!