30 min + 30 min i ugnen
Polkabrownie – gör så här:
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Blanda ägg och socker till de båda smeterna i separata skålar. Vispa inte fluffigt, då blir inte kakan seg.
- Smält smöret i separata kastruller. Tillsätt de båda chokladsorterna och låt smälta försiktigt under omrörning. Rör i saltet. Häll chokladblandning arna i de båda äggsmeterna. Sikta i mjöl och kakao i den mörka smeten och mjöl i den vita, rör slätt.
- Häll hälften av den mörka smeten i en ugnssäker form klädd med bakplåtspapper, ca 20 x 30 cm. Finstöt hälften av polkagrisarna och strö dem över smeten. Bred på den vita smeten och sedan den resterande mörka. Grovstöt resterande polkagrisar och strö över.
- Grädda kakan mitt i ugnen ca 30 min, den ska fortfarande vara lite kladdig i mitten.
- Låt kakan kallna. Förvara den gärna i kylen, då blir den extra seg.