3.83.83.83.83.8

Polentasnibbar med rostad paprika och sardell är enkelt att göra. Den kan med fördel göras en dag i förväg och låta den stelna i formen.

För 4-6 personer:

Ingredienser

4 dl vatten
1 grönsaksbuljongtärning
1 dl polenta
2 dl parmesanost, finriven
0,5 tsk salt
2 msk olivolja

Topping:

12 sardellfiléer
12 paprika, grillad, strimlor från burk, t ex Zeta
1 krm svartpeppar, nymald

15 minuter + tid att stelna

Polentasnibbar med rostad paprika och sardell – gör så här:

  1. Koka upp vattnet och smula i buljongtärningen. Häll i polentan och låt det sjuda till en gröt 5–6 min. Blanda ner osten och krydda med salt. Häll polentan i en vattensköljd form och låt kallna i kylen.
  2. Vänd formen upp och ner och ta ut den stelnade polentan. Skär den i 12 bitar och stek dem hastigt på båda sidor i olja. Låt svalna.
  3. Toppa polentarutorna med sardeller och grillad paprika. Krydda med peppar.
Fler recept med: Nyårsmeny, Smårätter