Polentafrasigt lantbröd

Polentafrasigt lantbröd är saftigt och gott. Polentamjölet ger en krispig yta och gul färg.
Petra Lindstrand
Foto: Stefan Wettainen

Ingredienser

  • 10 g jäst
  • 6,5 dl vatten - kallt
  • 14 dl vetemjöl special - (840 g)
  • 2 tsk salt
  • 1 dl polentamjöl

Gör så här

  1. Smula jästen i en bunke och rör ut i vattnet. Tillsätt övriga ingredienser. Rör ihop till en kladdig deg. Täck bunken med plastfolie. Låt jäsa i rumstemperatur ca 5 timmar.

  2. Strö ut polenta på arbetsbänken. Skrapa ut degen. Dra lite lätt i den och skär i avlånga bitar med hjälp av en degskrapa. Rulla varje bit i polenta utan att trycka ut luften. För över på plåt med bakplåtspapper. Låt jäsa under bakduk ca 20 min. Sätt ugnen på 250°.

  3. Grädda bröden mitt i ugnen ca 15 min, tills de fått fin färg. Ta ut och låt svalna på galler.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!