00000

Polentafrasigt lantbröd är saftigt och gott. Polentamjölet ger en krispig yta och gul färg.

För 6 baguetter:

Ingredienser

10 g jäst
6,5 dl vatten, kallt
14 dl vetemjöl special, (840 g)
2 tsk salt
1 dl polentamjöl

15 minuter + 5 timmar + 20 minuter ­jäsning + 15 minuter i ugn

 Polentafrasigt lantbröd – gör så här:

  1. Smula jästen i en bunke och rör ut i vattnet. Tillsätt övriga ingredienser. Rör ihop till en kladdig deg. Täck bunken med plastfolie. Låt jäsa i rumstemperatur ca 5 timmar.
  2. Strö ut polenta på arbetsbänken. Skrapa ut degen. Dra lite lätt i den och skär i avlånga bitar med hjälp av en degskrapa. Rulla varje bit i polenta utan att trycka ut luften. För över på plåt med bakplåtspapper. Låt jäsa under bakduk ca 20 min. Sätt ugnen på 250°.
  3. Grädda bröden mitt i ugnen ca 15 min, tills de fått fin färg. Ta ut och låt svalna på galler.
Fler recept med: Bakning, Buffémat, Matbröd, Påsk