00000

Polenta är majsgryn som liknar mannagryn och polentarullen bör göras dagen före kalaset.

För 16 st

Ingredienser

Lättgravad basilikalax

400 g laxfilé utan skinn
4 tsk salt
2 tsk socker
1 kruka basilika

Polenta

2 msk koncentrerad kycklingfond
5 dl vatten
1 dl polenta
1 dl vispgrädde
1 vitlöksklyfta pressad
0,5 krm svartpeppar

1. Lättgravad lax: Sockra och salta laxen runt om. Hacka ned hälften av basilikan och strö över laxen. Låt grava i kylskåp över natten.
2. Polenta: Koka upp kycklingfond och vatten. Häll i polentan under ständig vispning. Låt puttra ca 35 minuter. Häll i grädden och smaksätt med vitlök och peppar. Låt svalna.
3. Klicka ut hälften av polentan på plastfolie och forma som en smällkaramell. Gör likadant med resten. Låt kallna minst 4 timmar i kyl.
4. Skär upp polentan i ca 16 skivor och laxen i lika många bitar.
Lägg sedan laxen på polentan. Grovhacka och strö över resten av basilikan.

Fler recept med: Fest, Fisk, Förrätter, Övrigt