45 minuter
Polenta med kastanjer och smörstekt svamp – gör så här:
- Skär ett snitt i toppen på varje kastanj. Koka dem i vatten 15–20 min. Skala kastanjerna medan de fortfarande är varma.
- Ansa champinjonerna och skär i fjärdedelar. Stek dem i olja på hög värme.
- Sänk värmen, lägg smör i pannan och låt smälta in i svampen. Skala och finhacka vitlöken. Hacka rosmarinen. Låt vitlök och rosmarin steka med svampen 2–3 min. Krydda med salt och peppar.
- Grovhacka kastanjerna och lägg dem i stekpannan. Tillsätt buljong och vatten och låt sjuda tills vätskan har kokat ihop till hälften.
- Polenta: Koka upp vattnet i en kastrull. Vispa i polentan så att blandningen inte klumpar sig. Sjud på låg temperatur ca 5 min.
- Ta av kastrullen från plattan och rör i smör och parmesan. Krydda med salt och peppar.
- Häll polentan i skålar eller på tallrikar. Häll över svamp- och kastanjeblandningen. Toppa med rosmarin och lite extra riven parmesan.