00000

Tonfisk är superb att grilla men kan vara svår att få tag på. Annan fast fisk går också bra men stektiden kan då variera.

För 4 personer

Ingredienser

Polenta

2,5 dl vatten
0,5 tsk salt
100 g polenta
0,75 dl färsk parmesan riven
0,5 msk olivolja
25 g soltorkad tomat (ej marinerade)
1 msk olivolja

Fisk

400 g färsk tonfisk
1 tsk olivolja
0,5 tsk salt

Dressing

1 vitlöksklyfta finhackad
4 salladslökar strimlade
1 dl persilja finhackad
1 dl färsk basilika finhackad
1 dl balsamvinäger
2 krm svartpeppar
1 nypa gourmetsalt
1 knippe salldsblad

1. Polenta: Koka upp vatten och salt och rör ner polentagryn.
Låt koka ca 1 min och blanda ner parmesan. Bred ut polentan på ett bakplåtspapper och platta ut till ca 20×10 cm. Låt den svalna och stelna ca 10 min. Skär bitar i önskad storlek och sära på dem.
Pensla ovansidan med olja. Värm ugnen till 225° och grädda polentan ca 10 min mitt i ugnen tills den får lite färg.
2. Skär de soltorkade tomaterna i små bitar. Lägg dem i en skål med olja.
3. Pensla tonfiskskivorna med olja, salta och stek dem i het grillpanna 1-2 min på varje sida. Lägg upp dem på varma tallrikar tillsammans med de gräddade polentabitarna.
4. Dressing: Hetta upp en stekpanna och fräs de soltorkade tomaterna tillsammans med vitlök ca 1 min. Blanda ner salladslök, persilja, och basilika och häll på vinäger. Låt koka ca 1/2 min. Häll den direkt över tonfisken. Strö över svartpeppar och gourmetsalt. Garnera med salladsblad.

Fler recept med: Grönsaker, Smalt, Smårätter