Pokébowl med jordgubbssalsa

Pokébowl med jordgubbssalsa är en svensk variant på den hawaiianska rätten. Den sötsyrliga salsan passar bra till både lax och ägg. Variera med räkor eller varmrökt lax.
Foto: Per Ranung

Ingredienser

  • 4 ägg
  • 3 dl matvete
  • 200 g kallrökt lax - skivad
  • 150 g babyspenat
  • 250 g jordgubbar
  • 1 kruka gräslök
  • 50 g wasabiärtor - hackade
  • olivolja
  • vitvinsvinäger
  • salt
  • svartpeppar - nymald

Gör så här

  1. Koka matvetet enligt anvisning på förpackningen. Mjukkoka äggen. Lägg i kallt vatten. Skala och halvera äggen.

  2. Stek spenaten i 1 msk olja ca 1 minut. Krydda med 1/2 tsk salt och 1 krm peppar.

  3. Snoppa jordgubbarna och skär i bitar. Hacka gräslöken. Blanda jordgubbar, gräslök, 1 msk olja, 2 tsk vinäger, 1 krm salt och 2 krm peppar. Låt stå ca 10 min.

  4. Fördela matvete, lax, spenat och jordgubbssalsa i skålar. Toppa med ägg. Strö på wasabiärterna.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!