40 minuter
Recept: Pocherat ägg med sparris och örtcrème
- Örtcrème: Skala vitlöksklyftan. Lägg alla ingredienser utom oljan i en smal mixerkanna och mixa slätt. Tillsätt oljan i en fin stråle, mixa till en tjock crème. Krydda med salt och peppar.
- Knäck äggen i fyra kaffekoppar. Koka upp vatten, ättika och salt. Sänk värmen så att vattnet sjuder och vispa med en ballongvisp så att en virvel bildas.
- Häll försiktigt ner ett ägg i virveln och låt sedan sjuda ca 3 min. Gulan ska vara flytande och vitan fast. Lyft upp ägget med en hålslev och låt rinna av på hushållspapper. Pochera övriga ägg.
- Skala sparrisen, skär av den nedre, hårda delen. Koka sparrisen mjuk i lättsaltat vatten, 10–15 min beroende på tjocklek. Häll av kokvattnet. Rulla sparrisen i smör och krydda med salt.
- Rosta brödet, bryt det i mindre bitar.
- Servera den nykokta sparrisen med pocherat ägg, örtcrème, rågbröd, forellrom och kryddgrönt.