Plommontomat med serranoskinka och citronfärskost

Recept på plommontomat med serranoskinka och citronfärskost. Orange plommontomat gör rätten extra festlig, men det går lika bra att använda röd tomat.

Plommontomat med serranoskinka och citronfärskost – gör så här:

  1. Koka upp vatten i en kastrull. Skär ett litet kryss i toppen på varje tomat. Lägg ner tomaterna och koka ca 10 sek. Ta upp och lägg tomaterna i isvatten. Dra av skalet på tomaterna.
  2. Skala och finhacka löken. Blanda hälften av löken med rapsolja, 1/2 msk citronsaft, 1 krm salt och 1 krm peppar. Lägg ner tomaterna och låt marinera ca 20 min.
  3. Blanda färskosten med resten av löken, citronskal, 1/2 msk citronsaft, 1 krm salt och 1 krm peppar.
  4. Lägg ut skinkskivorna på en tallrik. Fördela färskostblandningen på skinkan och rulla ihop. Skär skinkrullarna mitt itu. Servera med rucola och tomat.

Recept från