Plommonspäckad fläskkarré
Ingredienser
- 1,5 kg fläskkarré - benfri
- 12 plommon - kärnfria
- salt
- peppar
- 1 tsk ingefära - malen
- 6 små äpplen
Sås
- 7 dl sky plus
- 0,5 dl vatten
- 1 tärningar köttbuljong
- 3 msk vetemjöl
- 2 dl matlagningsgrädde
Till servering
- potatis - kokt
- äppelmos
- gelé
- inlagd gurka
Gör så här
-
Skär små snitt, cirka 1 1/2-2 cm djupa lite här och var över karrén. Halvera plommonen och stoppa in dem i hålen. Salta, peppra och strö över ingefäran.
-
Stick in en termometer i den jockaste delen av karrén. Lägg en i en ugnsfast form och sätt n den i nedre delen av ugnen på 175 grader. Stek tills termometern visar 83-85 grader. Det tar cirka 1 1/2-2 timmar. Låt äpplena steka med den sista halvtimmen. Skär ett kryss i dem och lägg dem runt steken.
-
Ta ut steken och låt den vila i cirka 10 minuter. Linda eventuellt in den lätt i foliepapper. 4.Vispa ur formen med vattnet och mät upp skyn. Lägg den i en kastrull. Tillsätt en buljongtärning och låt koka upp under vispning. Rör ut mjölet i lite vatten. Vispa ner redningen och låt koka i 2-3 minuter. Tillsätt grädden och smaka av med salt och peppar.
-
Skär steken i skivor och servera med sås, potatis, äpplen och äppelmos, gelé och inlagd gurka.