Plommon- och rosmarinbröd

Recept på plommon- och rosmarinbröd. De här bullarna är goda med ost på till frukostfilen.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 20 katrinplommon
  • 100 g valnötter
  • 1 kruka rosmarin
  • 50 g jäst
  • 5 dl vatten - ljummet
  • 2 msk sirap - mörk
  • 2 msk rapsolja
  • 2 tsk salt
  • 2 msk linfrön - hela
  • 5 dl fullkornsvetemjöl special
  • 8 - 9 dl vetemjöl

Gör så här

  1. Hacka katrinplommon och valnötter. Repa bladen från rosmarinen och hacka dem, spara några hela blad till garnering.

  2. Rör ut jästen i vattnet och tillsätt sirap, olja och salt. Blanda i linfrön, plommon, valnötter och rosmarin. Arbeta in fullkornsvetemjöl special och sedan vetemjöl lite i taget. Spara lite mjöl till utbakningen.

  3. Låt degen jäsa under bakduk ca 30 min. Ta upp degen på mjölad arbetsbänk och dela den i två bitar. Forma till två längder och skär dem i ca 22 bitar. Lägg bitarna med snittytan uppåt på plåtar med bakplåtspapper. Garnera med de hela rosmarinbladen. Låt jäsa under bakduk 30 min. Sätt ugnen på 225°.

  4. Grädda bullarna mitt i ugnen ca 15 min. Låt dem svalna på galler.

Fler bröd smaksatta med örter:

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!