00000

Plättarna kan också serveras till brunch antingen som en egen rätt eller som en del av en buffé. Pannkakor och plättar är lätt och populärt.

För 4 person(er)

Ingredienser

0,5 knippa salladslök
2 burkar majskorn (à 340 g)
2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk salt
2 ägg
2 msk rapsolja
140 g bacon 1 paket
1 dl lätt crème fraiche

1. Ansa och skiva salladslöken fint. Låt majsen rinna av. Lägg hälften av majsen och mjöl blandat med bakpulver och salt i en matberedare och kör till en jämn massa.
2. Häll i ägg under maskinens gång. Blanda i salladslök och resten av majsen för hand.
3. Hetta upp lite av oljan i en stekpanna. Lägg i smeten i ca 1 1/2 matskedsstora klickar och stek på medelstark värme tills de blir gyllengula, ca 2 min per sida. Håll plättarna varma.
4. Knaperstek baconskivorna i en torr stekpanna. Låt dem rinna av på hushållspapper.
5. Servera majsplättarna med baconskivor och en klick creme fraiche.

Ca 480 kcal per portion, 23 g fett, 16 g protein, 52 g kolhydrater

Fler recept med: Brunch, Frukost, Näringsberäknat, Övrigt