Ca 480 kcal per portion, 23 g fett, 16 g protein, 52 g kolhydrater
Plättar på majs med bacon
Ingredienser
- 0,5 knippe salladslök
- 2 burkar majskorn - (à 340 g)
- 2 dl vetemjöl
- 1 tsk bakpulver
- 1 tsk salt
- 2 ägg
- 2 msk rapsolja
- 140 g bacon - 1 paket
- 1 dl crème fraiche - lätt
Gör så här
-
Ansa och skiva salladslöken fint. Låt majsen rinna av. Lägg hälften av majsen och mjöl blandat med bakpulver och salt i en matberedare och kör till en jämn massa.
-
Häll i ägg under maskinens gång. Blanda i salladslök och resten av majsen för hand.
-
Hetta upp lite av oljan i en stekpanna. Lägg i smeten i ca 1 1/2 matskedsstora klickar och stek på medelstark värme tills de blir gyllengula, ca 2 min per sida. Håll plättarna varma.
-
Knaperstek baconskivorna i en torr stekpanna. Låt dem rinna av på hushållspapper.
-
Servera majsplättarna med baconskivor och en klick creme fraiche.