Plättar på majs med bacon

Plättarna kan också serveras till brunch antingen som en egen rätt eller som en del av en buffé. Pannkakor och plättar är lätt och populärt.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 0,5 knippe salladslök
  • 2 burkar majskorn - (à 340 g)
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 tsk salt
  • 2 ägg
  • 2 msk rapsolja
  • 140 g bacon - 1 paket
  • 1 dl crème fraiche - lätt

Gör så här

  1. Ansa och skiva salladslöken fint. Låt majsen rinna av. Lägg hälften av majsen och mjöl blandat med bakpulver och salt i en matberedare och kör till en jämn massa.

  2. Häll i ägg under maskinens gång. Blanda i salladslök och resten av majsen för hand.

  3. Hetta upp lite av oljan i en stekpanna. Lägg i smeten i ca 1 1/2 matskedsstora klickar och stek på medelstark värme tills de blir gyllengula, ca 2 min per sida. Håll plättarna varma.

  4. Knaperstek baconskivorna i en torr stekpanna. Låt dem rinna av på hushållspapper.

  5. Servera majsplättarna med baconskivor och en klick creme fraiche.

Ca 480 kcal per portion, 23 g fett, 16 g protein, 52 g kolhydrater

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!