4.34.34.34.34.3

Pizzasnurror går snabbt att laga med färdig pizzadeg. Spara pizzasåsen till pastan dagen efter!

För 6 personer

Ingredienser

Pizzasnurror

1 paket pizzadeg, kyld färdig (600 g)
1 dl kalamataoliver, urkärnade
1 dl semitorkade tomater
1 dl örter, hackade blandade, t.ex basilika, timjan och rosmarin
1 msk olivolja
1 ägg
1 tsk flingsalt

10 minuter + 25 minuter i ugn

Pizzasnurror – gör så här:

  1. Sätt ugnen på 200°. Rulla ut degen på en lätt mjölad arbetsbänk.
  2. Grovhacka oliver och tomater. Strö det över degen. Ringla över oljan och rulla ihop som en rulltårta. Tryck till kanten.
  3. Skär rullen i 3 cm breda bitar. Ställ lite glest i en rund form med löstagbar botten, ca 24 cm i diameter. Låt stå ca 5 min.
  4. Pensla med uppvispat ägg och strö över flingsalt. Grädda mitt i ugnen ca 25 min.

* Semitorkade tomater är mjukare än vanliga soltorkade tomater.