Pizzasnurror

Pizzasnurror går snabbt att laga med färdig pizzadeg. Spara pizzasåsen till pastan dagen efter!
Sophie Berlin
Petra Lindstrand
Pizzasnurror
Pizzasnurror Foto: Per Ranung

Pizzasnurror

  • 1 pkt pizzadeg - kyld färdig (600 g)
  • 1 dl kalamataoliver - urkärnade
  • 1 dl semitorkade tomater
  • 1 dl örter - hackade blandade, t.ex basilika, timjan och rosmarin
  • 1 msk olivolja
  • 1 ägg
  • 1 tsk flingsalt

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Rulla ut degen på en lätt mjölad arbetsbänk.

  2. Grovhacka oliver och tomater. Strö det över degen. Ringla över oljan och rulla ihop som en rulltårta. Tryck till kanten.

  3. Skär rullen i 3 cm breda bitar. Ställ lite glest i en rund form med löstagbar botten, ca 24 cm i diameter. Låt stå ca 5 min.

  4. Pensla med uppvispat ägg och strö över flingsalt. Grädda mitt i ugnen ca 25 min.

  5. * Semitorkade tomater är mjukare än vanliga soltorkade tomater.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!