00000

Pizzasnittar är ett snabbt och enkelt tilltugg med färdig pizzamix som inte behöver jäsa.

För 2 pizzor

Ingredienser

Pizzor

1/2 förpackning pizzamix med jäst (à 300 g)

Pålägg

3 gula lökar
3 msk olivolja
2 tsk strösocker
3 msk torrt vitt vin
2 krm salt
1 krm nymald svartpeppar
2-3 dl riven parmesan- eller herrgårdsost
8 sardeller

Garnering

timjan

30 min + 15 min i ugnen

Recept: Pizzasnittar med karamelliserad lök och sardeller

  1. Gör degen enligt anvisning på förpackningen.
  2. Skala, dela och strimla löken. Fräs löken i oljan 5–8 min. Strö över sockret och fräs 2–3 min, rör om då och då. Häll över vinet och krydda med salt och peppar. Lägg löken på ett fat och låt den svalna.
  3. Sätt ugnen på 225 grader. Dela degen i två bitar och kavla ut till avlånga pizzabottnar, ca 12 x 35 cm. Lägg bottnarna på en plåt med bakplåtspapper. Strö över osten och fördela löken ovanpå.
  4. Grädda pizzorna mitt i ugnen ca 13 min. Lägg på sardellerna och grädda ytterligare ca 2 min. Garnera med timjan precis före servering.