Pizzasallad

Pizzasallad är ett självklart tillbehör till pizzan. Det här receptet kan du använda hemma och smakar precis lika gott som på pizzerian.
Foto: Stefan Wettainen

Ingredienser

  • 1 kg vitkål
  • 2 msk ättiksprit - (12 %)
  • 2 msk vatten
  • 2 msk rapsolja
  • 2 tsk oregano
  • 1 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar - nymald
  • persilja - hackad, ev

Gör så här

  1. Hyvla vitkålen tunt, gärna på mandolin. Krydda med salt och krama kålen väl med händerna.

  2. Tillsätt ättika, vatten, olja, oregano och peppar. Blanda eventuellt i persilja.

  3. Låt pizzasalladen stå i kylen och dra ca 30 min före servering.

  4. Tips: Det är också gott att blanda ner inlagd paprika i pizzasalladen.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!