Pizzapannkaka med oliver

Pizzapannkaka med oliver serveras gärna med pizzasallad.
Foto: Per Ranung

Ingredienser

  • 1 purjolök - stor
  • 4 ägg
  • 6 dl mjölk
  • 2,5 dl vetemjöl
  • 250 g körsbärstomater
  • 1 kruka oregano
  • 100 g ost - lagrad
  • 100 g oliver - svarta utan kärnor
  • smör
  • salt

Tillbehör

  • sallad

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 250°. Ansa och strimla purjolöken. Lägg 2 msk smör i en liten långpanna och strö över purjolöken. Tillaga mitt i ugnen ca 5 min.

  2. Vispa ihop ägg, mjölk, mjöl och 1 tsk salt till en klimpfri smet. Häll smeten i långpannan och tillaga ca 10 min.

  3. Halvera tomaterna. Hacka hälften av oreganon. Riv osten. Ta långpannan ur ugnen och strö över tomater, oregano, oliver och ost. Tillaga ytterligare ca 10 min.

  4. Garnera pizzapannkakan med resten av oreganon och servera med sallad.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!