Pizzapaj med paprika

Receptet räcker till 1 pizza, 10-12 bitar. Om du inte har en liten långpanna ca 22x35 cm kan du dela av ugnslångpannan med aluminiumfolie.
Allt om Mat

Deg

  • 5 dl vetemjöl
  • 1 tsk salt
  • 25 g jäst
  • 2 dl vatten - (37°)
  • 1 msk olivolja

Fyllning

  • 4 - 5 lökar - gula (500 g)
  • 3 paprikor - (500 g)
  • 1 röd spansk peppar
  • 4 vitlöksklyftor
  • 1 dl olivolja
  • 6 tomater - (500 g)
  • 1,75 tsk salt
  • 2 msk citron - pressad
  • 1 msk rosmarin - färsk, hackad

Gör så här

  1. Deg: Blanda mjöl och salt i matberedare. Rör ut jästen i vattnet och olivoljan. Häll det över mjölet, kör ca 1 minut till en degklump. Strö över mjöl. Jäs under duk ca 40 minuter.

  2. Sätt ugnen på 225°.

  3. Klyfta lök, skär paprika i bitar, finhacka peppparfrukt och vitlök. Fräs i oljan tills det blir mjukt. Klyfta och kärna ur tomaterna och låt dem fräsa med en stund. Smaka av med salt, citron och rosmarin.

  4. Ta undan 1/5 av degen. Kavla ut resten till en rektangel något större än formen. Lägg på bakplåtspapper och flytta över till formen. Fördela fyllningen över. Kavla ut resten och skär till remsor som du garnerar med. Grädda på nedersta falsen ca 30 minuter.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!