55555

Recept på pizzabullar. Baka de här och ta med på picknick eller äta till mellis.

För 30 bullar:

Ingredienser

50 g jäst
5 dl mjölk
0,5 dl olivolja
1 tsk salt
13 dl vetemjöl, (780 g)
1 tsk bakpulver

Pizzasås:

2 gula lökar
2 vitlöksklyftor
2 msk olivolja
1 förpackning tomater, passerade (500 g)
2 tsk oregano
1 tsk strösocker
1 tsk salt

Fyllning:

200 g skinka, rökt
200 g ost, riven
3 dl pizzasås, (se recept ovan)

Pensling:

ägg

Garnering:

oregano

30 minuter + 45 minuter jäsning + 12 minuter i ugn

Pizzabullar – gör så här:

  1. Finfördela jästen i en bunke. Värm mjölken till 37°. Häll mjölken över jästen och rör tills den lösts upp. Tillsätt olja,  salt och mjölet blandat med bakpulver. Arbeta degen smidig. Låt jäsa under bakduk ca 30 min .
  2. Pizzasås: Skala och finhacka lök och vitlök. Fräs löken i olja i en kastrull. Tillsätt övriga ingredienser och låt såsen koka ihop ca 10 min. Låt kallna.
  3. Ta upp och arbeta degen på mjölad arbetsbänk. Dela degen i två delar och kavla ut dem till två rektanglar ca 25 x 40 cm. Låt jäsa täckt under bakduk ca 15 min. Sätt ugnen på 225°
  4. Finhacka skinkan. Bred ut 1 1/2 dl pizzasås på varje rektangel och fördela skinka och ost jämnt över degen.
    Rulla försiktigt ihop från långsidan och skär 15 bitar av varje. Lägg dem på plåtar med bakplåtspapper.
  5. Pensla bullarna med ägg och strö över oregano. Grädda mitt i ugnen 12-15 min. Låt svalna på galler. Servera gärna pizzabullarna ljumma.
  6. Förvara bullarna i frys eller kyl om de inte ska ätas direkt.