30 min + 8 timmar jäsning + 15 min i ugn
Pizza med två fyllningar
- Smula jästen i en bunke. Häll över det kalla vattnet och tillsätt olja, salt och mjöl, spara lite till utbakningen. Arbeta ihop till en smidig deg. Täck degen med plastfolie och ställ den i kylen ca 8 timmar. Sätt ugnen på 275 grader.
- Fyllning 1: Mixa tomater, basilika, olja och salt med mixerstav. Skär korven i skivor. Riv pecorinon.
- Fyllning 2: Kärna ur och skär päronet i tunna skivor, gärna på mandolin. Smula roquefortosten.
- Kavla ut degen till en tunn pizza, lika stor som ugnsplåten. Bred tomatsås på ena halvan och fördela korv, pecorino och oliver ovanpå. Fördela päron- och roquefortost på andra halvan av degen. Grovriv mozzarellan och strö den över hela pizzan.
- Grädda mitt i ugnen ca 15 min, tills ostarna smält och pizzan fått fin färg. Servera pizzan skuren i bitar och garnera med basilika