Pizza med tomater, pecorino och honung

En tunn och delikat pizza som passar till både vardags och fest.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 1 pkt pizzamix
  • 2 msk olivolja
  • 250 g cocktailtomater
  • 2 krm svartpeppar
  • 150 g pecorino
  • 2 msk honung - flytande
  • 1,5 dl basilika - finhackad, färsk

Tillbehör

  • sallad

Gör så här

  1. Gör degen enligt anvisningarna på paketet. Sätt ugnen på 225°.

  2. Dela degen i fyra lika stora delar. Kavla ut en del i taget till en tunn rundel, ca 20 cm i diameter. Lägg rundeln på plåt med bakplåtspapper.

  3. Ringla på olivolja (1/2 msk på varje). Dela tomaterna i kvartar och fördela på pizzan. Krydda med svartpeppar och strö på tunna smuliga bitar av pecorino. Ringla över honung (ca 1/2 msk på varje pizza).

  4. Grädda pizzorna mitt i ugnen ca 5 min. Strö på finhackad basilika och servera med lite sallad.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!